15m Premium Firewire 800 9/9 connecting problem

USB 2.0 - USB 3.0 - FireWire - Hubs - Cables - Adapters
19 posts Page 1 of 1
michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Thu Sep 27, 2012 12:38 am
Today I received my 15m Firewire 800 9/9 cable witch I tried to connect from my 13" Macbook Pro i5 to my firewire video editing workstation. (6TB Western digital Mybook II)
Unfortunately it didn't connect..

If I use the disk with a normal Firewire 800 9/9 it works perfectly.

Just in case I reinstalled all the Wester Digital Mybook II drivers but that didn't made sense.

Could sombody please help me out?

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Thu Sep 27, 2012 9:10 am
Hello,

Is this disk externally powered or powered from the Firmware interface? If the later then the power is probably too weak after 15m.

Chris

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Thu Sep 27, 2012 10:02 am
Thanks for your reply!

The disk is externally powered. So that's not the issue I guess.

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Thu Sep 27, 2012 10:56 am
I'm afraid there is nothing much I can offer other than to get the cable back for a refund. Its well over the firewire spec and we do get the odd incompatibility.

Chris

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Thu Sep 27, 2012 12:24 pm
Thanks for your help anyways Chris.

Last question.
Do you think its possible that it has to do with the small transformer piece on the end of the original WD firewire cable? For example like on this cable: alibaba.com/product-gs/421752112/Firewire_800_400_IEEE_1394B_Cable.html

I'm not sure but maybe the 10m FireWire 800 Active Extension Cable will work than.
If that's not the solution I would like to send the cable back.

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Thu Sep 27, 2012 12:58 pm
That is a ferrite core, our cables do not need one due to the shielding.

Its hard to say if an active cable would work or not, in theory it should.

Chris

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Thu Sep 27, 2012 1:28 pm
Oke thanks, I understand.

I would like to send the cable back and hope Lindy company will check out if there is something wrong with the cable.

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Thu Sep 27, 2012 1:48 pm
Hi,

Please fill out a returns form out our website - http://www.lindy.co.uk/shop/returnsMerchandise.do

Chris

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Fri Sep 28, 2012 2:55 pm
Done!

Thanks.

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Mon Oct 01, 2012 11:39 am
Do I get any response on the return form?

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 195
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Mon Oct 01, 2012 11:49 am
Hi , have you not received an RMA number to return the goods

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Mon Oct 01, 2012 11:53 am
Hey, Unfortunately not.

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 195
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Mon Oct 01, 2012 11:57 am
Did you complete the returns form

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Mon Oct 01, 2012 11:59 am
Yes I did.

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 195
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Mon Oct 01, 2012 12:20 pm
Hi, I am sorry for the inconvenience but I can't find the returns form. Could you please complete it again and I will send your returns authorisation as soon as I have received it.

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Tue Oct 02, 2012 11:58 am
I did it again. Dit you received it this time?

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 195
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Tue Oct 02, 2012 12:42 pm
Not as yet, when did you complete the form

 

michael
Member
Posts: 10
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:48 pm
by michael » Tue Oct 02, 2012 4:59 pm
I did it for the second time yesterday.

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 195
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Wed Oct 03, 2012 8:40 am
Hi Michael, something is going wrong because I have not received your form. Please e-mail your invoice details to technical@lindy.co.uk. I just need the invoice number to proceed.
19 posts Page 1 of 1