USB 3.0 card and error 41

USB 2.0 - USB 3.0 - FireWire - Hubs - Cables - Adapters
10 posts Page 1 of 1
neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Wed May 14, 2014 8:26 am
Hi
Since installing a USB 3.0 PCIe card I get an error 41 when I wake the PC with the mouse. (Logitech wireless using front USB 2.0)

The card is not connected to power

Any suggestions please?


Thanks
Maureeen

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 185
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Wed May 14, 2014 9:42 am
Hi,

If you remove the card, does this resolve the issue?

John

 

neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Wed May 14, 2014 11:05 am
Hi,

No I haven't tried removing the card as it's never happened before I installed it and for it to be the same day as installing the card is I'm sure not a coincidence.
I will if I find nothing else.

Maybe disable it to try first ?

I found it's the same when I wake the pc with the keyboard, it comes up with blue screen and all the error messages and restarts

I will try with a corded mouse and keyboard later and see if it's the same

Thanks
Maureen

 

neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Wed May 14, 2014 7:18 pm
Hi again

I tried the corded mouse and there is the same problem, I then disabled the card and it doesn't happen

Maureen

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 185
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Thu May 15, 2014 9:14 am
Hi Maureen,

It sounds as though the USB Card is incompatible with your PC, I'm afraid I would have to suggest returning the item to us.

You can fill out the returns form here: http://www.lindy.co.uk/return-product-i374

John

 

neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Thu May 15, 2014 9:48 am
Hi John

Thanks for your reply, do you have one you think will be compatible? This PC is only a year old.
I remember buying a firewire card from you a few years ago that worked when others didn't

I will contact PC Specialist and ask their advice, this is my third PC from then since 2005 and I very rarely have a problem

If no luck I will return the card.

Thanks again
Maureen

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 185
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Thu May 15, 2014 9:59 am
Hi Maureen,

Do you have the part number of the card you have? I can have a look to see if we have a card with a different chipset in that may work.

John

 

neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Thu May 15, 2014 10:39 am
Hi
It's the 51118. I didn't find any updated drivers for it.

Thanks
Maureen

 

LINDY John
LINDY Staff
Posts: 185
Joined: Mon Oct 03, 2011 9:46 am
by LINDY John » Thu May 15, 2014 10:51 am
Hi Maureen,

I would suggest that you return the card to us as an incompatibility, as an alternative, this is a good quality card with a different chipset: http://www.lindy.co.uk/usb-firewire-c4/ ... pcie-p7314

John

 

neeruam.nite
New member
Posts: 6
Joined: Tue May 13, 2014 5:17 pm
by neeruam.nite » Fri May 16, 2014 1:25 pm
Thank you John


UPDATE

I found a newer driver for the card on the Etron site which I'm pleased to say appears to have solved the problem.

I did fill in a returns form, can you cancel this for me please

Thanks for your help

Maureen
Last edited by neeruam.nite on Sun May 18, 2014 11:56 am, edited 1 time in total.
10 posts Page 1 of 1