Problem with PCI parallel card (OX16PCI95X)

Serial - Parallel - SATA - IDE - USB - FireWire - Network
4 posts Page 1 of 1
Trippynet
New member
Posts: 2
Joined: Thu Jan 27, 2011 11:08 am
by Trippynet » Thu Jan 27, 2011 11:14 am
Hello,

I recently bought one of these cards for use with a legacy application on my computer. The card seemed to install fine, however it will not work with this program at the moment as it has not assigned itself the base address of 0x378. Instead, it's latched onto 0xEC00 instead. The "Use automatic settings" box is greyed out, so I cannot seem to change it. Is there any way of modifying the base address so that it matches the standard base address for an LPT1 port?

Thanks,

Dave.

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Thu Jan 27, 2011 4:29 pm
Hello,

What version of windows are you using as modern versions do not allow manual addresses to be set as it is all plug and play.

 

Trippynet
New member
Posts: 2
Joined: Thu Jan 27, 2011 11:08 am
by Trippynet » Fri Jan 28, 2011 9:29 am
Hi, it's Windows XP x32 SP3. It's running in ACPI mode.

If it cannot be changed like this, is there any way of uninstalling the card and re-installing it then forcing it to use a specific base address during the driver installation?

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Fri Jan 28, 2011 2:26 pm
I'm afraid since it cannot be setup in the BIOS then as soon as windows starts to load it will allocate an address which cannot be changed.
4 posts Page 1 of 1