VGA + Audio Switch Aux Power Question

VGA / HDMI over Cat5/6 - PS/2 / FireWire / USB Extenders
4 posts Page 1 of 1
jaapster
New member
Posts: 2
Joined: Thu Nov 17, 2011 5:01 pm
by jaapster » Thu Nov 17, 2011 6:10 pm
I have an issue I hope is not too unique. Sony Bravia 55" linked to 2 different sources via switch...no. 32586 via VGA...due to cable length and ducting size.

I can connect pc but not laptop..new x-series sony vaio... Borrowed other laptops and all connect fine. Switch seems to be working well.

Connect Vaio and no signal at all. I think it's a power output issue from the ultra portables....question is ...I see an aux power port on switch (5v) if I plug in a 5v /500mA dc transformer into it...will it act as a signal booster for underpowered laptops ?

Sorry in advance for the longwinded explanation.
cheers
Ryan

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Fri Nov 18, 2011 9:15 am
Hi Ryan,

Some cables and/or laptops do not provide power on pin9 for the switch to operate. When you use the Vaio do you get any lights on the switch?

I'd suggest trying a power adapter as this normally solves any issues with power over VGA. However it won't boost the signal any more or less.

Chris

 

jaapster
New member
Posts: 2
Joined: Thu Nov 17, 2011 5:01 pm
by jaapster » Fri Nov 18, 2011 9:45 am
Thanks for the prompt response Chris.

There is no light on the switch when using the Vaio. I will try the power adaptor I have later this afternoon and get back to you. The Switch does not include amperage info. Is a 500mA 5v adaptor safe ?.

Thanks
Ryan

 

LINDY Shippers
LINDY Staff
Posts: 655
Joined: Wed Mar 17, 2010 1:32 pm
 
by LINDY Shippers » Fri Nov 18, 2011 10:02 am
Hi,

5V is fine, I don't have the specs on the amperage I'm afraid. We feel 500mA should be enough but I couldn't say 100%
4 posts Page 1 of 1